Hopeloos Verliefd op Je Ex? 6 Gouden Tips om Toch Gelukkig Te Zijn

Als je leest dat iemand hopeloos verliefd is, dan heb je daar misschien een romantisch beeld bij. Maar het woord hopeloos is natuurlijk niet zomaar gekozen. Als je hopeloos verliefd bent op je ex, dan heb je te maken met een onwenselijke situatie. Het is dan ook belangrijk om er zorg voor te dragen dat je niet hopeloos verliefd wordt op je ex.

Door hopeloos verliefd te worden, stel je jezelf namelijk veel te kwetsbaar op en zal je uiteindelijk niet gelukkiger worden. Het is daarom belangrijk om je niet constant alleen maar op je ex te focussen, maar verder te gaan met je leven. Dit kan best moeilijk zijn. Daarom geef ik in dit artikel 6 gouden tips om weer het maximale uit je liefdesleven te halen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Ben ik hopeloos verliefd?

Om vast te stellen of je hopeloos verliefd bent, zijn er een aantal vragen die je kunt beantwoorden. Aan de hand van deze vragen kun je vaststellen of je last hebt van hopeloze verliefdheid:

 • Denk je constant aan je ex?
 • Krijg je nog steeds vlinders in je buik van je ex?
 • Lukt het niet om je ex uit je hoofd te zetten?
 • Droom je vaak over je ex?
 • Staat de gedachte aan je ex een nieuwe kans op liefde in de weg?
 • Zou je er alles voor over hebben om weer terug te komen bij je ex?

Als het antwoord op (de meeste van) deze vragen ‘ja’ is, dan kun je vrij stellig constateren dat je hopeloos verliefd bent. Het is belangrijk dat je dit inziet en dat je ernaar gaat handelen. Er zijn namelijk een aantal nadelen aan hopeloos verliefd zijn verbonden. Als je hierna nog op zoek bent naar meer tips om snel over je ex heen te komen, lees dan dit artikel

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

De nadelen van hopeloos verliefd zijn

In eerste instantie is verliefd zijn natuurlijk een goed en leuk gevoel. Bij hopeloze verliefdheid slaat dit echter al gauw om na een gigantisch nadeel.

Het zit de rest van zowel je sociale- als je liefdesleven enorm in de weg.

Daarnaast kun je, als je hopeloos verliefd bent op je ex, nogal rare toeren uithalen. Dit kan ervoor zorgen dat de afstand tussen jou en je ex nog groter wordt.

Kort gezegd: hopeloos verliefd zijn maakt je niet aantrekkelijk. Het maakt je kwetsbaar en misschien zelfs een beetje zielig. Niemand valt op zielige types die blijven hangen in hun vorige relatie, hoe goed de bedoelingen misschien ook zijn. Ook je ex (op wie je nu immers nog steeds verliefd bent) zal dit niet aantrekkelijk vinden.

Als je weer aantrekkelijk gevonden wilt worden, zal je moeten zeggen: tot hier en niet verder. Maak voor jezelf de keuze om jezelf uit die constante gedachte aan je ex te sleuren en weer te genieten van het leven. Er is namelijk zoveel om van te genieten. En als jij geniet straal je dat uit: dat maakt je aantrekkelijker voor iedereen, ook voor je ex.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe kan ik weer het maximale uit mijn liefdesleven halen? 6 gouden tips

Als je hopeloos verliefd bent is dit een enorm obstakel voor het hebben van een gelukkig liefdesleven. In de afgelopen jaren ben ik dan ook al vaak mensen tegengekomen die erg met zichzelf in de knoop zaten en hun ex maar niet konden vergeten.  Hoewel een dergelijke situatie absoluut niet makkelijk is, zijn er wel degelijk een aantal zaken die je kunt doen om weer te genieten.

Om (weer) het maximale uit je liefdesleven te halen geef ik mensen altijd de volgende 6 gouden tips.

Tip #1: Straal zelfverzekerdheid uit, geen afhankelijkheid

Jij bent geen passagier van je liefdesleven, jij bent de bestuurder. De auto die jouw liefdesleven voorstelt, heeft misschien een verkeerde afslag genomen, maar gelukkig zijn er meerdere wegen die naar geluk leiden. Het is belangrijk om jezelf te beseffen dat je levensgeluk niet afhankelijk is van één persoon.

Zolang jij nog teveel aan je ex blijft denken, blijft er een probleem bestaan.

Als je te afhankelijk bent van je ex, zul je nooit het maximale uit je liefdesleven kunnen halen. Je bevindt je dan immers nog in een afhankelijkheidsrelatie die niet goed voor je is. Het is tijd om de wereld weer vol goede moed en zelfverzekerdheid tegemoet te treden.

Als er één ding is dat mensen namelijk aantrekkelijk vinden, is het namelijk zelfverzekerdheid. Mensen die weten wat ze willen in het leven en dat ook op een positieve manier uitstralen, zijn veel gelukkiger dan mensen die twijfelen en in oude patronen blijven hangen.

Tip #2: Zorg goed voor jezelf: leer van jezelf te houden

Het is een dooddoener, maar het is ontzettend waar: om van anderen te kunnen houden moet je eerst van jezelf leren houden. Neem dus de tijd en zorg voor jezelf. Je hebt net een heftige tijd achter de rug die waarschijnlijk zowel fysiek als emotioneel veel van je gevraagd hebt. Nu is het tijd om even goed voor jezelf te zorgen, je hebt immers al te lang voor iemand anders geleefd.

Als je van jezelf hebt leren houden, zul je een stuk positiever in het leven staan en de wereld met een grote glimlach tegemoet kunnen treden.  Het is belangrijk om tegenover jezelf voor jezelf op te komen. Jij staat centraal in je eigen leven, niet iemand anders.

Durf voor jezelf te kiezen, durf je leven in dienst van jezelf, niet van iemand te stellen.

Als je dit eenmaal hebt gedaan zul je veel minder aan je ex denken en niet meer hopeloos verliefd zijn. Wanneer je niet meer hopeloos verliefd bent, kun je jezelf openstellen voor nieuwe liefdes en passies. Zolang je niet van jezelf houdt, maar nog aan je ex blijft hangen, geef je namelijk niemand anders een eerlijke kans om ook van jou te houden.

Tip #3: Ga buiten je comfort zone, probeer nieuwe dingen

Een van de grootste valkuilen van hopeloos verliefd zijn, is dat je steeds in hetzelfde patroon blijft vastzitten. Als je alleen maar gefocust bent op je ex, sluit je je eigenlijk af voor de rest van de wereld. Daardoor mis je een hoop leuke dingen. Het is daarom heel belangrijk om die sleur te doorbreken. Om dit te doen moet je jezelf openstellen voor een nieuwe liefde én nieuwe ervaringen.

Stap eens op die leuke potentiële partner af in de kroeg. Heb je nog nooit een one-night-stand gehad? Dan is dit je kans! Je bent nu immers niet gebonden aan een partner. Op deze manier kun je ook ontdekken op wat voor mensen (naast je ex) je eigenlijk valt. Dit zal het ook een stuk makkelijker maken niet constant aan je ex te denken.

Buiten je comfort zone stappen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het een goed idee jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Wat heb ik altijd al willen doen, maar waartoe heb ik nooit het lef gehad?
 • Wat zijn mijn guilty pleasures op seksueel gebied?
 • Waar ben ik het meest onzeker over?

Met de antwoorden op deze vragen leg je de basis voor een hele reeks aan nieuwe ervaringen. Nu je geen relatie hebt is het de hoogste tijd om je seksualiteit te ontdekken. Dit zal je niet alleen meer zelfvertrouwen geven, het is ook gewoon ontzettend leuk. Daarnaast laat het je ex, en de rest van de buitenwereld, zien dat je weer de controle over je eigen leven en passies hebt.

Daarnaast is dit natuurlijk een uitstekend moment om te werken aan je onzekerheden. Of deze nu mentaal of fysiek zijn: jij gaat aan jezelf werken en je zal er beter, sterker en zelfverzekerder uitkomen. Het mooiste aan dit alles is: je zult zo druk zijn dat je geen tijd meer hebt om hopeloos verliefd op je ex te zijn!

Tip #4: Focus je op alles wat je wel hebt, niet op wat je niet hebt.

Als je hopeloos verliefd bent, ben je eigenlijk alleen maar gericht op één persoon. Daarmee doe je niet alleen jezelf, maar ook je omgeving tekort. Mijn vierde tip is dan ook om eens goed bij jezelf na te gaan welke mooie dingen er zich wel allemaal afspelen in je leven. Daardoor zul je een stuk vrolijker en opgewekter door het leven gaan, wat je ook aantrekkelijker maakt.

Een eventuele relatie met je ex zal dan ook gauw veranderen van een groot gemis (op dit moment) naar een fantastische aanvulling je leven. Zodra je in staat bent om de zaken vanuit dit perspectief te bekijken, worden de gedachten aan je ex minder zwaar.

Vervolgens kun je jezelf openstellen voor andere relaties. Daardoor kun jij genieten van een geweldig liefdesleven en laat dit ook twee dingen zien aan je ex:

 1. Je ligt nog steeds goed in de markt (dit zal voor je ex een bevestiging zijn dat je toch wel heel aantrekkelijk bent, wellicht zal ze zelfs een beetje jaloers worden op je nieuwe partner). Mensen met een partner worden namelijk over het algemeen een stuk aantrekkelijker gevonden dan mensen die geen partner hebben.
 2. Je bent niet meer aan- of afhankelijk van je ex. Ook dit benadrukt weer je zelfstandigheid, je zelfverzekerdheid en je algehele positieve levensinstelling.

Lees in dit artikel meer over de valkuilen van te lang aan je ex blijven hangen.

Tip #5: Stel jezelf open voor nieuwe relaties

Bij de derde tip ging het al even over guilty pleasures en one-night-stands. Wat je natuurlijk ook kunt doen is jezelf openstellen voor een nieuwe (langdurige) relatie. Er zijn wel meer mensen die een relatie hebben en toch nog ergens gevoelens voor hun ex koesteren. Is dit altijd leuk voor de nieuwe partner? Nee. Maar je hebt het dan ook niet constant over je ex.

Als er één ding is dat ervoor kan zorgen dat je niet meer hopeloos verliefd bent op je ex, dan is het wel een nieuwe relatie. Op de lange termijn is dit, zolang je niet bij je ex terugkomt, de allerbeste optie.

Je vindt in een relatie namelijk niet alleen maar seksualiteit en intimiteit: misschien vind je wel je soul-mate.

Er is wel één grote valkuil voor mensen die zich vanuit een situatie van hopeloze verliefdheid weer op de relatiemarkt begeven. Veel mensen maken de fout om op zoek te gaan die als twee druppels water op hun partner lijkt. Dit lijkt misschien een heel goed idee, maar dit is eigenlijk het domste wat je kunt doen in een situatie als deze.

Als je namelijk een nieuwe relatie aangaat met iemand die als twee druppels water op je ex lijkt, dan is het natuurlijk zeer onwaarschijnlijk dat je je ex ooit zult vergeten of ooit minder aan je ex zult gaan denken. Tot overmaat van ramp is het dan zelfs waarschijnlijk dat je af en toe je nieuwe partner aanspreekt met de naam van je ex: een ramp met onvoorzienbare gevolgen.

Tip #6: Pluk de dag!

Het is natuurlijk al een beetje uit de vorige tips gebleken. Maar een situatie waarin je hopeloos verliefd bent biedt eigenlijk een hele hoop mogelijkheden. Je komt namelijk uit een onprettige situatie die eigenlijk alleen maar kan verbeteren. Dat kun je op verschillende manieren doen. Maar wat je ook doet: zorg dat je het leuk hebt, pluk de dag!

Leef alsof elke dag je laatste is. Trek de stoute schoenen aan en stap af op die leuke man of vrouw aan de bar die je altijd al bloedmooi hebt gevonden. Ook al dacht je dat deze ver, maar dan ook heel ver out-of-your-league is. Je hebt immers helemaal niets te verliezen.

Een nee van je ex heb je al, een ja van die woest aantrekkelijke persoon aan de bar kun je krijgen.

Als deze persoon nee zegt heb je niets verloren, als deze persoon ja zegt zul je wellicht de nacht van je dromen beleven. Je zal dan nog lange tijd aan die ene nacht terugdenken in plaats van aan je ex.

Het mooie aan al deze tips is natuurlijk dat je helemaal niet hoeft te wachten tot je hopeloos verliefd bent om ze op te volgen. Je kunt er morgen al mee beginnen, of je nu verliefd bent of niet.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *