web counter

De Kracht van Relatietherapie: Tips van een Expert

Relatietherapie is er voor het opgang helpen van je relatie. Relatietherapie mag niet als een oplossing worden gezien van je relatieproblemen.

Jij bent namelijk degene die aan de slag zal moeten met het oplossen van je relatieproblemen.

De zin en onzin van relatietherapie

Een relatietherapie is eigenlijk onnodig als je er niets meedoet, wat je er mee moet doen.

Relatieproblemen oplossen moet vanuit jezelf komen. Je kunt er niet vanuit gaan dat iemand van buitenaf al je problemen in een keer gaat oplossen.

Om tot een oplossing te komen is het verstandig jezelf aan te wijzen als leider in het gehele proces. Het is belangrijk om te kiezen voor een verstandige aanpak waarin je zelf kiest om actie te ondernemen.

Naar mijn mening heeft relatietherapie twee kanten. Aan de ene kant biedt een therapeut je veel gelegenheid om samen te komen tot een oplossing. Aan de andere kant ben jij degene die verandering in je relatie moet brengen. Eigenlijk kan een therapeut je hier alleen bij helpen.

Het is belangrijk om zelf te ontdekken waar de problemen zitten en hoe je deze moet oplossen. Een zelftherapie is dan ook in veel gevallen veel waardevoller dan een conventionele relatietherapie.

Zelftherapie voor je relatie

Een zelftherapie is zoals ik heb aangegeven soms een stuk succesvoller dan de gewone relatietherapie. Dit heeft een aantal redenen.

  • Je ontdekt je eigen fouten
  • Bedenkt je eigen oplossingen
  • Hebt je ex niet nodig

Dat laatste punt komt misschien een beetje merkwaardig over. Want je zou toch denken dat je jouw ex nodig hebt om je relatie weer goed te maken? Bij relatietherapie is dit zo. Bij zelftherapie is dit niet het geval.

Je kunt immers ook aan de slag gaan met jezelf wanneer je vriend of vriendin je al verlaten heeft en je deze alsnog wilt terug winnen.

Relatietherapeuten hebben vaak weinig verstand van het terug winnen van je ex. Een relatietherapie maakt alleen een relatie die niet zo lekker loopt en slaat het terugwinnen van je ex over.

Om zelf actie te ondernemen is er meer nodig dan relatietherapie. Je moet een warm gevoel van binnen krijgen en echt werk willen verzetten om je ex terug te krijgen. Je kunt dit alleen doen door van je ex te houden en echt voor hem of haar te willen vechten.

Vind je het moeilijk om alleen tegen de stroom in te zwemmen? Zoek dan hulp in de vorm van vrienden of op een andere manier.

Een voorbeeld van de hulp die je zoekt is de hulp die ik je kan geven. In de vorm van een e-book leer ik je de Ex Terug Methode. Deze methode helpt je op verschillende manieren om je ex terug te krijgen en je relatie weer vorm te geven.

De methode is anders en slimmer dan die van een relatietherapie. Het denkt namelijk niet alleen aan je ex en jullie relatie. De Ex Terug Methode laat je ook aan jezelf te denken en geeft je de handvatten die je in deze moeilijke tijd nodig hebt. Op deze manier kom je er bovenop en is het mogelijk je ex terug te winnen.

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Drs. Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *