Sla Je Ex: Waarom Je Dat Nooit Moet Doen + Oplossingen

Een relatiebreuk en het verliezen van je ex is bijna altijd een erg emotionele aangelegenheid, die psychologisch erg kan lijken op het overlijden van een geliefde. Er komen allerlei hevige, tegenstrijdige en verwarrende gevoelens bij kijken. Het is niet makkelijk om hiermee om te gaan. Dit op een verkeerde manier doen kan echter wel nare gevolgen hebben.

Zo wil het nog best wel eens voorkomen dat de gemoederen hoog oplopen, en het uiteindelijk tot een fysieke confrontatie tussen jou en je ex komt, waarbij je je ex slaat. En dat terwijl je hem of haar eigenlijk heel erg mist, en misschien zelfs wel terug wil… Dat je die kans nogal vergooit door hem of haar te slaan, dat spreekt natuurlijk voor zich.

In dit artikel zal ik je nog even echt uitleggen waarom je je ex absoluut niet moet slaan, en zal ik je bovendien gaan vertellen hoe je op een gezondere manier met je frustraties kan omgaan. Het is namelijk helemaal niet nodig om andere mensen te gaan slaan, en een volwassen mens kan (en moet) prima een andere uitlaatklep vinden. Ik zal de volgende punten gaan bespreken:

 • Waarom je nooit je ex moet slaan: 3 redenen
 • Hoe kan ik mijn frustratie op een andere manier kwijt? 3 oplossingen

Waarom je nooit je ex moet slaan: 3 redenen

Eigenlijk is het natuurlijk van de gekken dat ik mensen nog moet uitleggen dat je anderen niet moet slaan, maar in de praktijk blijkt dat dit vaak toch nodig is. Mensen verliezen toch nog net te vaak de controle over zichzelf, en dit leidt tot daden die ze graag terug zouden nemen (maar dat kan dan natuurlijk niet meer).

Bovendien leek het me ook wel zinvol om dit even van meerdere kanten te belichten. Hoewel iedereen wel weet dat je anderen niet mag slaan, is het ook goed om af en toe na te denken over de vraag: waarom eigenlijk niet? Iemand slaan heeft erg verregaande gevolgen, waar veel mensen pas over nadenken als het te laat is. Daarom wil ik de volgende redenen nog even kort bespreken:

 • Je doet iemand pijn van wie je houdt
 • De kans dat je je ex nog terug gaat krijgen, wordt heel klein
 • Iemand slaan is gewoon strafbaar

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Reden 1: Je doet iemand pijn van wie je houdt

Als je op deze site terecht bent gekomen, dan is de kans groot dat je eigenlijk graag je ex terug wil. Dat zal dan als het goed is ook betekenen dat je nog steeds van je ex houdt. Als je van iemand houdt, dan wilt je die persoon natuurlijk geen pijn doen. Toch is dat precies wat je doet wanneer je je ex slaat.

Allereerst doet slaan natuurlijk gewoon fysieke pijn. Wanneer je iemand in een emotionele bui slaat – en je dus je waarschijnlijk niet inhoudt – is dit gewoon erg pijnlijk. Dit is vervelend, maar misschien vind je dat nog wel meevallen. Laat me je in dat geval het volgende vertellen: de fysieke pijn is nog wel de minst ernstige pijn die je iemand doet als je hem of haar slaat.

De psychische gevolgen zijn meestal namelijk veel groter en ernstiger. Jij bent iemand waar je ex op een bepaald moment van gehouden heeft, en iemand met wie hij of zij erg persoonlijk en intiem samen is geweest. Iemand die hij of zij vroeger zo volledig vertrouwde, is nu ineens fysiek gewelddadig naar hem of haar toe, en dat is niet zonder gevolgen.

Zo kan dit een erg traumatische ervaring zijn, en trauma’s kunnen leiden tot een heleboel psychologische problemen. Denk aan vertrouwensproblemen (“trust issues”) en een permanent gevoel van onveiligheid en onrust. Ook slaapproblemen kunnen optreden, en soms volgt er zelfs een ernstige depressie. Die ene klap van jou kan dus erg ingrijpende gevolgen hebben.

Eén seconde je beheersing verliezen kan jarenlange problemen veroorzaken.

Als je van iemand houdt, of zelfs maar op enig moment van iemand hebt gehouden, dan wil je iemand dit natuurlijk niet aandoen. Sterker nog, als het goed is zou je dit niemand moeten willen toewensen, laat staan je ex. Beheers jezelf dus echt, want een klap uitdelen is veel makkelijker dan uiteindelijk moeten dealen met de schade ervan.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Reden 2: De kans dat je je ex nog terug gaat krijgen, wordt heel klein

Zoals ik net al zei, gaat deze site hoofdzakelijk over het terugwinnen van je ex. Waarschijnlijk heb jij nog gevoelens voor je ex, en wil je graag weer een relatie met hem of haar. Dat kan op zich prima, en de kans dat dit lukt is groter dan je zou denken. Een manier om deze kans goed te verknallen, is echter het slaan van je ex: als je dat doet, zul je hem of haar waarschijnlijk nooit meer terugwinnen.

Dat klinkt misschien hard, maar geef je ex eens ongelijk. Door hem of haar te slaan, heb je laten zien dat je geen controle over je emoties hebt, en dat je daardoor gewelddadig kan worden. Je ex heeft geen enkele garantie dat dit niet vaker zal gaan gebeuren, en dat zal je ex natuurlijk niet willen.

“Niemand wil graag een gewelddadige relatie.”

Bovendien is het vertrouwen tussen jullie gewoon weg zodra je je ex slaat, en vertrouwen is heel belangrijk voor een relatie. Misschien weet je ex wel dat je hem of haar waarschijnlijk nooit meer zal slaan, maar het is nu eenmaal gebeurd, en je ex zal zich nooit meer helemaal veilig bij je kunnen voelen. In zo’n situatie kun je ook geen gezonde relatie hebben.

Reden 3: Je ex slaan is gewoon strafbaar

Deze derde reden is misschien iets egoïstischer, maar daarom nog niet onbelangrijk. Ook jij kan flink in de problemen komen als je je ex slaat. Als hij of zij besluit om aangifte te doen, dan kun je flink in de puree zitten. Het is namelijk gewoon strafbaar om iemand te slaan, wat natuurlijk ook volkomen terecht is.

Iemand slaan valt gewoon onder mishandeling, en de straffen die daarop staan zijn niet mals. Die klap op zich kan je al op drie jaar gevangenisstraf komen te staan. Als de klap ook nog zwaar lichamelijk letsel tot gevolg heeft, kan je hier zelfs vier jaar gevangenisstraf voor krijgen. Je kan ook een geldboete van maximaal €20.500,- opgelegd krijgen.

Zelfs als je je ex tot in het diepst van je ziel zou haten, zou je dit waarschijnlijk niet willen riskeren.

En dan hebben we het alleen nog gehad over het strafrecht. Via het burgerlijk recht kun je namelijk nog veel meer geld kwijt zijn. Dit kan bijvoorbeeld als je een schadevergoeding moet betalen aan je ex voor lichamelijke schade, dokterskosten of de kosten van medicatie (bijvoorbeeld tegen de pijn).

Maar eigenlijk zou ik dit argument niet eens hoeven te benoemen. Als de enige reden dat je iemand niet slaat het feit is dat je ervoor opgesloten zou kunnen worden, dan ben je wel een heel berekenend en immoreel mens. Toch leek het me de moeite waard om dit even te benoemen, omdat de gevolgen dus best wel groot kunnen zijn.

Hoe kan ik mijn frustratie op een andere manier kwijt? 3 oplossingen

Ik hoop dat je zelf al wel kon bedenken waarom het geen goed idee is om je ex te gaan slaan, maar als dat om een of andere wonderlijke reden nog niet het geval was, dan weet je het nu. Je doet iemand pijn waar je van houdt en de kans dat je ooit nog bij je ex terugkomt is zo goed als nul.

Genoeg redenen dus om je gewoon als een volwassene te gedragen en je handjes thuis te houden.

Dat wil echter nog niet zeggen dat je probleem is opgelost. Je voelt waarschijnlijk erg heftige frustratie richting je ex, en daar wil je iets mee kunnen. Sterker nog, daar móét je iets mee, want als je dat soort gevoelens opkropt, komt het uiteindelijk altijd tot een uitbarsting. Dat je iets met die gevoelens moet, staat dus vast, maar hoe doe je dat precies?

Die vraag zal ik in de rest van dit artikel proberen te beantwoorden. Ik zal je enkele manieren laten zien waarop je je frustratie kwijt kan raken, zonder daar andere mensen mee pijn te hoeven doen. Frustratie is nooit een excuus voor geweld. Het wegnemen van de frustratie maakt het wel een stuk minder waarschijnlijk dat je uiteindelijk knapt. Daarom is het slim om de volgende tips op te volgen:

 • Zoek psychologische hulp
 • Speel gewelddadige videogames
 • Maak iets kapot

Oplossing 1: Zoek psychologische hulp

De meeste mensen zullen deze tip niet eens willen horen, en gewoon doorgaan naar de volgende tip. Ik snap best dat je je hierdoor een beetje aangevallen kan voelen. Je denkt misschien: psychologische hulp zoeken is toch iets wat zieke mensen doen? Je wilt toch niet zeggen dat ík ziek ben? Hoewel ik jou natuurlijk niet even kan diagnosticeren, kan het echter zeker wel zo zijn dat je een psychisch probleem hebt.

Als jij niet genoeg controle over zichzelf en je gevoelens hebt om je te beheersen, en daarom overgaat tot fysiek geweld, dan geldt dit waarschijnlijk wel degelijk als een psychisch probleem. Andere mensen kunnen hun problemen gewoon met woorden oplossen, en kunnen zich voldoende beheersen om anderen niet te mishandelen.

Dat je een psychisch probleem hebt, wil overigens niet zeggen dat je je daarvoor hoeft te schamen. Helaas heerst er in Nederland (en de rest van de wereld) nog steeds een vrij groot stigma op psychische problemen. Daarom durven de meeste mensen geen hulp te zoeken. Ze zijn bang dat ze als gekken worden gezien, en werken dan maar liever niet aan hun problemen.

Dit is natuurlijk geen goede strategie. Als je niet aan je psychologische problemen werkt, dan zal dat vrijwel altijd tot vervelende gevolgen leiden. Het slaan van je ex is daar een van. Je hoeft je ook totaal niet te schamen dat je psychologische hulp zoekt.

Sterker nog, je kan eerder trots zijn dat je aan je problemen wilt gaan werken, en jezelf wilt gaan verbeteren.

Oplossing 2: Speel gewelddadige videogames

Misschien ben je verbaasd om dit te horen, omdat er nog steeds een hardnekkig verhaal rondgaat dat gewelddadige spelletjes je juist gewelddadiger zouden maken. Dit is echter een van de grootste leugens die de Amerikaanse wapenindustrie ooit heeft bedacht. Dit verhaal is in het leven geroepen om de aandacht af te leiden van waar de échte problemen van geweld liggen: gebrekkige psychische zorg en te makkelijk bereikbare wapens.

Mensen die een gewelddadige film kijken, gaan vervolgens toch ook niet mensen in elkaar slaan?

In werkelijkheid kunnen gewelddadige videogames, zoals bijvoorbeeld vecht- of schietspelletjes, juist erg goed helpen om je frustraties kwijt te raken. Je hebt soms gewoon een uitlaatklep nodig voor je gevoelens, en spelletjes bieden je dit. Als je al die negatieve gevoelens uit je systeem hebt, is de kans klein dat je nog iemand zal slaan.

Er bestaan zelfs speciale spelletjes om je ex te slaan.

Oplossing 3: Maak iets kapot

Een laatste manier om je frustraties kwijt te raken, is door iets kapot te maken. Door een voorwerp met flink wat geweld te slopen, raak je een heleboel negatieve gevoelens kwijt. Zo ben je vervolgens minder opgefokt, en dus ook minder snel gewelddadig. Of het nu een kapot apparaat, een stel dozen, of een oude tafel is: het maakt niet uit, sla gewoon aan het hakken.

Uiteraard moet je je hierbij wel aan de wet houden. Je eigen spullen slopen is helemaal goed, maar ga geen bushokjes in elkaar staan trappen. Dat is niet alleen bijzonder asociaal, maar ook nog eens strafbaar, dus al met al geen goed idee.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *