Ex Terug Coaching. Wat Is het en Wanneer Is het Nuttig?

De ex terug site staat boordevol handige informatie en tools waarmee je zelfstandig aan de slag kan om de liefde van je leven te herwinnen. Maar soms loop je vast op een bepaalde stap, en kan een onpartijdige, professionele blik jou vooruit helpen. Net om die reden bieden we coaching aan.

Hieronder leggen we uit wat ex terug coaching wel en niet is, voor wie het bedoeld is, en wanneer je dit best gebruikt.

Daarnaast kan wie zich afvraagt waar coaching vandaan komt en hoe het nou verschilt met psychotherapie onderaan meer uitleg lezen.

Wat is ex terug coaching?

De ex terug methode biedt een specifieke vorm van relatiecoaching aan die zich toespitst op de begeleiding van mensen die na een relatiebreuk hun ex partner willen terugwinnen. De focus ligt bijgevolg op ondersteuning bij de verschillende stappen van onze ex terug methode. Weliswaar kunnen ook de reguliere onderwerpen van relatiecoaching aan bod komen in de sessies.

Relatiecoaching is een specialisatie binnen life coaching die mensen helpt meer vervulling te vinden in hun persoonlijke relaties. Zo kan een relatie coach je bijstaan om relatie doelen te formuleren, je huidige partnerrelatie te begrijpen, open te bloeien in je huwelijk, om een verloren geliefde te rouwen, of om je lange-termijn liefdesrelaties naar het volgend niveau te brengen. Maar ook om je te laten nadenken over relatiewaarden en visie, om liefde en verbinding te herontdekken, of om vergeving toe te laten. Tevens geeft het de cliënt de kracht (empower) om de communicatie te verbeteren, grenzen te stellen, intimiteit te verdiepen, conflictoplossing aan te leren, alsook positieve veranderingen in de relaties te creëren.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Voordelen ex terug coaching

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Expertise

Een relatiecoach heeft ervaring en training in diverse relatie dynamieken. Jouw ex terug coach zal als expert in relaties dus ook snel oppikken wat jij al goed doet, wat je werkpunten zijn, en welke fouten je maakt bij de manier waarop je met je relatie omgaat en met je partner/ ex communiceert.

Objectieve blik

Hoorde jij ooit al van de “blinde vlek”? Wel, we hebben er allemaal eentje, vooral wat onszelf betreft. Los van hoe goed of slecht je jezelf ook kent zal er steeds een klein deeltje zijn dat jouw aandacht ontsnapt. Net omdat jij diegene bent die de waarnemingen maakt over jezelf. Een meer objectieve waarnemer, zoals een coach, kan aan dit tekort tegemoet komen.

Daarnaast is het een feit dat je vaak over-geïnvesteerd en te emotioneel bent om je relatie in perspectief te zien. Het is bijzonder lastig om met een plan voor je liefdesproblemen op de proppen te komen als je zo geïnvesteerd bent en gedreven wordt door je emoties.

Onpartijdigheid en tough love

Je kan steun vinden bij je vrienden en familie, net zoals je waarschijnlijk eerder deed. Maar de realiteit is dat ook zij betrokken partij zijn en dus geen onpartijdig advies kunnen geven.

Zij zullen jou proberen beschermen en mogelijk kwaad reageren op je ex louter doordat die jou kwetste. Familie en vrienden zitten daarnaast vaak in een heel oncomfortabele situatie waarbij ze zich gedwongen voelen een keuze te maken tussen jullie beiden. Stel dat het dan goed komt tussen jullie, en zij hun negatieve mening over je ex uiten, dan blijven zij met een heel vervelende gevoel zitten.

Uit beschermingsdrang vermijden familie en vrienden ook de iets oprechter harde aanpak (de zogenaamde “tough love”) die je mist om daadwerkelijk probleemgebieden aan te pakken.

Aanpak op maat

Het grote voordeel van de coachingsaanpak is dat alle theorieën, inzichten en tools die we aanbieden op onze site, door iemand met kennis van zaken, toegepast kunnen worden op jouw unieke situatie.

Je krijgt de kans jouw verhaal te doen, en dan bekijken we samen wat de mogelijke oplossingen en het beste plan van aanpak daarvoor is. Dit maatwerk is zowieso steeds effectiever dan de algemene aanpak.

Iets dat je zelf kan

Ex terug coaching zet jou terug in de “driver´s seat”, omdat het iets is dat jij zelf kan opstarten. Je hoeft ervoor niet op de instemming van je ex te wachten, zoals bij koppeltherapie het geval is. Je kan aan de slag met de dingen waar jij controle over hebt, en werkt aan jezelf heropbouwen zodat je sterk in je schoenen staat voor de toekomst. Uit coaching ervaring blijkt immers dat zelfs als slechts één partner beslist een coach in te huren, de draaglast van de relatie verlicht naargelang die partner het emotioneel lijden kan loslaten.

Tool kit binnen bereik

Op deze site hebben we een boel tools die je kan uitproberen bij het terugwinnen van je ex. Denk maar aan:

Daarnaast nodigen we je uit om onze website te verkennen en vollop gebruik te maken van de gratis artikelen en middelen die we daarop aanbieden. Ze bieden meer inzicht in relatiedynamieken. Op die manier krijg je meer grip op wat misliep in je relatie en hoe je dit in de toekomst kan voorkomen. Het is immers cruciaal om terug te kijken en te leren uit gemaakte fouten. Dit betekent een stap vooruit in het opbouwen van een positieve, gezonde, stabiele relatie met je ex.

Voor wie?

Ex terug coaching richt zich op wie zich hierin herkent:

  • Je raakt er alleen niet uit, je ziet er geen doen aan op je eentje.
  • Je loopt vast.
  • Je zit met vragen over onze aanpak en wenst begeleiding bij het toepassen.
  • Je probeerde reeds een paar dingen maar boekt geen vooruitgang.

Waarom ex terug coaching kiezen?

Vraag jij je af waarom je ex terug coaching zou proberen? Overweeg dan even ook: waarom niet?

Mensen gebruiken een persoonlijke trainer voor gewichtsverlies of om hun focus te behouden en resultaten te boeken. Anderen gaan naar de diëtist om een gebalanceerd gezond dieet samen te stellen. Zelfs topatleten die puike resultaten neerzetten gebruiken nog steeds een coach. Daar ze beseffen dat los van wie je bent en hoe goed je vaardigheden zijn, er altijd ruimte voor verbetering is. Maar ook dat het helpt om een expert mening van een objectief persoon te verkrijgen.

Er is dan ook geen reden waarom het op vlak van de liefde anders zou zijn. Als we bereid zijn te investeren in ons lichaam en geest, waarom kunnen we dan ook niet investeren in ons hart en de manier waarop we communiceren met onze partner optimaliseren en gelijk de kans op vinden van geluk in de liefde te verhogen?

Slechte redenen om coaching te kiezen

Misschien koester je de illusie dat als je een coach onder de arm neemt, meteen al jouw problemen als sneeuw onder de zon wegsmelten. Andere coaches beloven dat wel eens, maar wij gaan prat op eerlijkheid.

Onze coaching biedt jou geen kant en klare, bullet proof oplossing voor je problemen. Die is er immers niet. Het biedt jou ook geen garantie dat je je ex zal terugwinnen. Want die bestaat niet. Liefdesrelaties halen vaak voordeel uit coaching, maar elke liefdesrelatie heeft haar eigen unieke set van problemen, die het onmogelijk maakt te voorspellen of deze sterker wordt als resultaat van het coachingsproces.

Houden van is en blijft een werkwoord. Het vraagt tijd en energie.

Wat we met de ex terug coaching wel garanderen is dat we je een onderscheid helpen maken tussen wat onder jouw controle valt en wat niet. Verder bieden we beter zicht op waar je relatieproblemen vandaan komen. Het schijnt het helder licht van bewustzijn in de verborgen hoeken van angst, vermijding en afkeer. En we staan je bij om jouw persoonlijke liefdesknopen te ontwarren.

 

Wat is coaching?

Waar komt coaching vandaan?

Coaching won de afgelopen decades enorm aan populariteit binnen zowat alle levensdomeinen. Iedereen kent de functie van de coach in voetbal en bij topsporters. Maar je vindt coaching ook terug op het werk, voor wie zijn eigen zaak start, voor huiswerk- of studiebegeleiding, voor gewichtsverlies en fitheid, voor algemene gezondheid,… Noem maar op. Ook in de psychologie maakte coaching een ware opmars in de vorm van life coaching, relatie coaching, gelukscoach, vitaliteitscoach, creativiteitscoach, …

Uitgangspunten van coaching

Wat hebben al die verschillende coachingstypes met elkaar gemeen?

Coaching is een specifieke vorm van ontwikkeling waarbij een coach – dit is een persoon met expertise (kennis en/ of ervaring)- een cliënt ondersteunt om specifieke persoonlijke of professionele doelen (specifieke doelen en taken) te bereiken door training en begeleiding. De doelen betreffen specifieke doelen en taken. Coaching is een proces dat beoogt de prestatie te verbeteren. Het focust op het hier en nu in plaats van het ver verleden of de toekomst.

Vertrekpunten coaching

Coaching vertrekt vanuit volgende opvattingen:

Het individu heeft het antwoord of de oplossing voor de eigen problemen maar heeft hulp nodig om dit antwoord te vinden.

De opdracht van de coach bestaat uit het vrijmaken van de mogelijkheden en het potentieel binnen het individu zodat ze hun eigen prestaties kunnen maximaliseren. De coach zal het individu helpen terug te keren naar een diepere waarheid. Bijvoorbeeld als je buikgevoel/ instinct/ onbewuste overheerst wordt door wat psychologen je interne criticus noemen. Dit is het klein stemmetje in je hoofd dat je gedrag, gedachten en gevoelens becommentarieert. Dit stemmetje kan het zwijgen opgelegd worden. Of bijvoorbeeld remmende angst kan verwijderd worden door het worst case scenario te verkennen.

De coach staat de cliënt bij in zijn leerproces en bevordert of faciliteert het leren.

Een coach is geen expert of leerkracht die het individu dingen aanleert. De coach zal wel bepaalde technieken gebruiken om personen te helpen door eigen problemen te werken, zoals de juiste vragen stellen, motivationeel interviewen, werken vanuit een krachtenbenadering, …

Het verschil tussen coaching en psychotherapie

Een vaak voorkomende misvatting is dat coaching hetzelfde is als therapie, terwijl ze feitelijk sterk verschillen. Om het wat simplistisch voor te stellen kan je ze als volgt onderscheiden:

Psychotherapie richt zich op algemene, lange termijn doelen. Afhankelijk van het type therapie en de mogelijkheden en ondersteuningsnetwerk van de cliënt wordt gewerkt aan wijziging van vastgeroeste gedragspatronen, ongezonde copingmechanismen, problematische hechtingsstijl, traumatische kindertijd. Het heeft als doel om mensen te helpen herstellen van emotionele of andere psychische stoornissen zoals angst en depressie. Dit kan door het verwerven van inzicht en aanleren van nieuwe vaardigheden. Het streeft naast het herstellen van emotionele kwetsuren naar een verbetering van levenskwaliteit. In vele landen is psychotherapie voorbehouden voor specifiek daartoe opgeleide psychologen en psychiaters. Er zijn duidelijke beroepsstandaarden en registratie eisen. Psychologen zijn gebonden aan beroepsgeheim, de deontologische code, en een langdurige opleiding en praktijkervaring zijn vereist.

Coaching, daarentegen, richt zich op enkele concrete doelen in het hier en nu, zoals meer geluk, gewichtsverlies, verbeterde werk-leven balans enz. Het maakt gebruik van de gezonde delen van de coachee om de nodige veranderingen te maken en de doelen te realiseren. In veel landen hoef je geen diploma te hebben om jezelf coach te noemen, je kan op eigen ervaring vertrouwen. Bij coaching doe je er dus goed aan om even de ervaring van je coach na te vragen.

Als je relatieproblemen hebt kan een coach je helpen je gedachten te ontwarren, perspectief te krijgen of inspirerende nieuwe doelen te stellen. Echter, in geval van geestelijke gezondheidsproblemen, -stoornissen of onverwerkte jeugdtrauma’s wordt eerder psychotherapie (individueel of als koppel) aanbevolen.

In tegenstelling tot therapie, zal coaching je zelden vragen over je kindertijd te vertellen. Maar het kan je wel helpen vrede vinden met waar je nu bent.

Zoals je waarschijnlijk onmiddellijk opvalt is het overlap gebied tussen psychotherapie en coaching vrij groot. Zo nemen bepaalde psychotherapie vormen zoals oplossingsgerichte psychotherapie en bepaalde vormen van psychologische begeleiding een iets directiever, coachende stijl aan. En gezien de stijgende populariteit van coaching is het ook niet vreemd dat steeds meer psychologen zich als (de iets toegankelijkere) coach profileren.

Waarop wacht je nog?

Klinkt coaching een goed idee voor jouw situatie? Aarzel dan niet om hulp te zoeken.. Hoe sneller je coaching opstart, hoe hoger de kans op verbetering van je situatie. Het belangrijkste is om te stoppen met fouten maken en om je ex overmatige controle te geven over jouw leven. Ons programma geeft jou waardevolle inzichten en vaardigheden om de machtsbalans te herstellen en meer grip op je leven te krijgen.

 

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Winnie Norval profielfoto

Winnie Norval

Winnie Norval is een digital nomad psycholoog. In 2000 studeerde ze af van de Universiteit van Gent als Master of Science in de Klinische Psychologie. Winnie helpt mensen graag bij het verwerken of herstellen van een relatiebreuk of scheiding.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *