De 7 Grootste Fouten die Vrouwen Maken om Hun Ex Terug te Krijgen

Je ex terugkrijgen is niet makkelijk.

Wist je dat er 7 fouten zijn die vrouwen vaak maken?

Lees hier welk gedrag jouw succes om jouw ex terug te winnen in de weg staat.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Fout #1. Geen strategie

Een veel voorkomende fout is om geen plan te hebben om je ex terug te winnen. En te hopen of verwachten dat het allemaal wel in orde komt. Niet dus. Er zijn strategieën die werken en andere die je tegenwerken:

Je wanhopig aan zijn voeten gooien werkt niet. Het stoot hem af.

Ook, vol goede plannen zitten, maar alles overboord gooien van zodra hij de kop opsteekt. Of juist heel chaotisch te werk gaan (nu eens dit, dan eens dat). En geen enkele strategie lang genoeg volhouden om een verschil te maken. Al deze dingen verminderen jouw slaagkans.

Het is dus uiterst belangrijk om een goed plan te formuleren en vervolgens jouw focus te leggen op de uitvoering. Dit biedt niet enkel rust en inzicht, maar verhoogt aanzienlijk jouw slaagkans op het terugwinnen van je ex.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Fout #2. Het emotionele wrak

Als je jouw ex aan het lopen wil zetten, dan moet je vooral al jouw hartzeer op je mouw dragen, een emotioneel wrak zijn, en niet ophouden met huilen.

De meeste mannen uiten zelf moeilijk emoties en voelen zich heel machteloos als jij die van jou toont. Jij zoekt naar begrip, liefde en bevestiging, maar gaat dit op deze manier echt niet verkrijgen. Enkele voorbeelden van hoe het niet moet:

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Vastklampen

Vooral wie angstig gehecht is reageert vaak overmatig emotioneel op de breuk. Je verliest jezelf in de angst die ander kwijt te raken. Je gaat smeken, pleiten, naar zijn werk gaan, aan zijn deur gaan staan, en ellenlange berichten versturen. Jouw ex schrikt erg van die plots zielige persoon die geen enkele controle heeft over haar leven. En duwt jou verder weg.

Wees geen GNAT

GNAT staat voor “going nuts at texting”. Dit acroniem wordt in het engels gebruikt om de vergelijking te maken tussen overdreven aandachtvragend gedrag dat even vervelend ervaren wordt als die kleine bijtende insecten (gnats). Vermijd het constant appen, smeken dat hij terugkeert, je wanhopig en hulpeloos gedragen, en niet doorhebben als het gesprek een eindpunt bereikt.

Eisen of een ultimatum stellen

Expliciete ultimatums stellen werkt niet. Of je ex bedreigen dat je x of y zal doen als hij niet terugkeert.

Laten voelen dat je het meent werkt wel.

Als je dreigt met dingen die je niet echt meent of waar kan maken (bv. als je niet terugkomt wil ik je nooit meer zien) dan komt dit kinderachtig tot zelfs lachwekkend over.

Vergeet niet dat de band die er tussen jullie was, er nu niet meer is. Je bent in geen positie om iets te eisen.

En zelfs als het tijdelijk lukt hem te overhalen naar je toe te komen, dan biedt dergelijk dreigement helemaal geen zekerheid over de houdbaarheid en het motief voor hun beslissing. Kiezen voor jou omdat jij hen onder druk zette, is veel minder duurzaam dan kiezen voor jou voor wie je bent.

Emotionele brief

Je diepste gevoelens ten toon spreiden in een lange brief naar hem, is geen goed idee omdat je dan wanhopig en zielig klinkt. Je verliest daardoor je decorum, je aanzien, zijn respect en jouw zelfrespect. Doe dit dus niet.

Het maakt het je ex tevens makkelijker om zich van jou te distantiëren. Aanvaard dat zijn ‘Nee’ (althans tijdelijk) nee is.

Een erg emotionele brief kan ook als manipulatie en emotionele chantage overkomen. Dit werkt tegen jou.

Hung up on you

Je raakt niet over je ex. En bent constant bezorgd dat:

  • hij verder gaat met zijn leven,
  • hem negeren hem zal kwetsen,
  • je ex nooit meer met je zal praten.

Je blijft jezelf wijsmaken dat hij de enige ware voor je is, de enigste kans op geluk, terwijl hij daar duidelijk anders over dacht. Die overmatige focus op hem moet je loslaten vooraleer je verder kan met je leven.

Het gaat dus over de juiste mindset aanmeten om de ex terug strategieën en technieken toe te passen. Daarbij maak je jezelf zo emotioneel sterk dat het je eerlijk gezegd niet kan schelen of je hem terugkrijgt of niet. Je aanvaardt dat je hem kwijtraakte. Wat een nieuwe, betere start mogelijk maakt.

In plaats van tranen met tuiten

Praten met je ex kan dus enkel eens je jouw emotionele controle terughebt. Anders richt je meer schade aan dan goed. Want hij gaat je beschouwen als die vervelende vrouw, die hem geen rust biedt. Hij schrijft je af als een emotioneel labiel persoon die hij liever kwijt dan rijk is. Trouwens, je wil dat hij voor jou kiest om de juiste redenen, niet omdat hij medelijden met je heeft.

Fout #3. De prinses in de torenkamer

Werd jij ook grootgebracht met het idee dat een prins op het witte paard jouw hart dient te veroveren, jouw draken zal doden en je zal bevrijden uit je eenzame torenkamer?

Of las jij dat vrouwen met stijl best niet niet de eerste stap zetten. Ze moeten een afwachtende houding aannemen en zich laten verleiden, daar mannen het leuk vinden om te jagen.

Helaas leven we niet in de Middeleeuwen of de oertijd en gaat dit over-romantisch of primitief beeld van de liefde niet op.

De moderne vrouw hoeft helemaal niet te wachten tot Mr Right op haar deur klopt. En al zeker niet als beide partijen zitten te wachten op een berichtje van elkaar. Daarnaast werd de positie van de man in de afgelopen decennia ernstig ondergraven, waardoor duidelijke signalen dat jij openstaat voor verdere stappen heus wel welkom zijn.

Onthou ook uit de aandachtspsychologie dat vooral de hoofdboodschap en de conclusie blijven plakken, en het bijgevolg niet zo belangrijk is wie het gesprek begint. Maar wel wie gesprek eindigt, op welke noot.

Concreet wil dit zeggen dat er niets mis mee is om na de ‘geen contact’ periode eens een berichtje te sturen om te polsen of jullie als vrienden een koffie kunnen drinken.

Fout #4. Aanwakkeren i.p.v. uitblussen

Je hoorde er ons al meermaals over praten, de uitblusperiode is een cruciaal element in het proces om je ex terug te winnen. Nogthans worden hier veel fouten tegen gemaakt:

  • Geen uitblusperiode doen. Ervan overtuigd zijn dat het bij jullie niet nodig is.
  • Uitblusperiode te snel opgeven en hem al na een week of twee opnieuw contacteren.
  • Beste wensen tijdens ‘geen contact’ omdat het zijn verjaardag is, jullie trouwdag, of de herdenking van zijn vader’s overlijden. Dit is een slecht idee, omdat het al dan niet sturen van jouw beste wensen helemaal geen invloed uitoefent op het al dan niet terugwinnen van je ex. Hij komt heus niet terug omdat jij zijn verjaardag onthield. In tegendeel. Hij vindt het ongepast want jullie zijn niet meer samen. Intussen verbrak je wel de ‘geen contact’ regel (en moet je in principe opnieuw beginnen tellen) en geef je opnieuw voer aan je obsessie/ overmatige focus op de ex die je probeert te ontgroeien.

Onthou dat de uitblusperiode de psychologische voorbereiding is om terug in gesprek te gaan met je ex. Het biedt confrontatie met de angst van het verliezen. Dit werkt aan beide kanten, jij overwint je angst hem te verliezen, en hij krijgt de kans jou te gaan missen. Het laat je ook beseffen dat het leven gewoon doorgaat. De redenering achter de ‘geen contact’ periode is dat beide partijen de kans krijgen om hun wondes te likken, aan zichzelf te werken, dingen op een rijtje te zetten, zodat een nieuwe start genomen kan worden.

Sta jij je ex de ruimte niet toe om zijn gevoelens en gedachten over jou op orde te krijgen, en de positieve kanten van de relatie en jou te missen, dan werkt dit enkel in jouw nadeel. Jij gaat zijn negatieve gevoelens tegenover jou aanwakkeren in plaats van uit te blussen. Hij ervaart jou als vervelend en irritant, want jij laat hem niet met rust.

Fout #5. Verkeerde timing

Hier hebben we het over ofwel ongeduldig zijn of net te geduldig zijn.

Te snel resultaat verwachten

Je ex terugwinnen is een proces dat volgens logische stappen verloopt. De ‘geen contact’ periode is het beginpunt van dit proces, niet het eindpunt. Verwacht dus niet dat je je ex na 30 dagen geen contact zomaar terugkrijgt. Realistischer is dat het een proces van 5 à 6 maanden wordt.

Uitblusperiode te lang

Bepaalde vrouwen hervinden een nieuw soort rust in de uitblusperiode en vinden het comfortabel en fijn om hun ex te negeren.

Echter, de juiste timing hanteren is erg belangrijk. Immers, als je te lang wacht stijgt de kans dat je ex je vergeet en verder gaat met het leven. Onderzoek naar gewoonte vorming ondersteunt dit. Zo duurt het gemiddeld 66 dagen om een gewoonte te vormen of verbreken. Met de uitblusperiode streven we naar een gezonde mentale afstand die inzicht biedt in het eigen functioneren, dat van de partner en de relatie. Maar als je langer dan 90 dagen niets van je laat horen, wordt de uitspraak “uit het oog, uit het hart” misschien wel waar.

Halsoverkop

Je ex terugkrijgen is een proces, geen race. Het vereist het volgen van een aantal opeenvolgende logische stappen. Sla daarbij geen stappen over. Je kan bijvoorbeeld niet onmiddellijk na ‘geen contact’ een date vragen. Eerst moet je een vriendschappelijke band opbouwen.

Fout #6. Seks om hem te binden

Terug in bed duiken met je ex voordat je opnieuw een relatie met hem hebt is een heel slecht idee. Vrouwen denken vaak dat de ‘geen contact’ periode moeilijkst is bij het terugkrijgen van een ex. Maar dat is niet correct. Het moeilijkste is om de band tussen jullie te herstellen (het ging uit om een reden) en de wil en vastberadenheid om samen verder te gaan (commitment).

Seks om hem te binden lukt niet. Mannen kijken anders naar seks (niet als middel om de relatie te verdiepen maar fysieke ontlading). De kans is groot dat je op die manier in de grijze zone van ‘friends with benefits‘ terecht komt, waar hij aan zijn fysieke trekken komt maar jij op je emotionele honger blijft zitten.

Fout #7. Meer van hetzelfde

Geen nieuwsgierigheid opwekken

Na de ‘geen contact’ periode probeer je weer een vriendschappelijke band op te bouwen. Vaak heeft je ex weinig zin om met jou af te spreken. Want hij weet niet wat hij kan verwachten. Of hij wil geruststelling dat je hem niet wil overhalen terug te keren. Het is dan ook belangrijk om hem bij die eerste contacten nieuwsgierig te maken en een tipje van de sluier op te lichten over hoe sterk je veranderde.

Zoek dus naar iets dat zijn interesse wekt. Het is een beetje zoals vissen. Je denkt vooraf goed na over wat hem zal laten bijten.

In oude patronen vervallen

Opkomen voor jezelf en je eigen grenzen aangeven is ok. Maar vermijd om in oude patronen te vervallen (ruzie maken, defensief reageren) of onopgeloste gevoelens op hem af te sturen. Want dit stuurt je terug naar af en onderstreept dat er niets veranderde. Je ex is niet geïnteresseerd in meer van hetzelfde.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Winnie Norval profielfoto

Winnie Norval

Winnie Norval is een digital nomad psycholoog. In 2000 studeerde ze af van de Universiteit van Gent als Master of Science in de Klinische Psychologie. Winnie helpt mensen graag bij het verwerken of herstellen van een relatiebreuk of scheiding.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *